Гурток "Здоров'ятко"

В нашому закладі функціонує гурток з фізичного виховання

"ЗДОРОВ’ЯТКО"

На заняттях гуртка формуємо у дітей інтерес до фізичної культури, потребу в самостійних заняттях спортивними іграми. Також діти знайомляться з основними елементами і правилами спортивних ігор, вчаться правильної техніки виконання рухів.

Система вправ Пілатес.

Система вправ Пілатес - зорієнтована на баланс та гармонію всього тіла, в якій основний акцент сприямований на пластичність, розтяжку та планомірний розвиток усіх м'язів.
Використання таких вправ у фізичному вихованні дітей дошкільного віку приносить багато користі:
- для зростаючого організму дитини;
- для становлення особистості та свідомості;
- для навчання дітей з любов'ю і увагою ставитись до свого організму, піклуватися про нього;
- розвитку граційності та пластичності, ігрових рухів;
- виховання інтересу до занять фізичною культурою;
- для формуваня у дітей понять про здоровий спосіб життя.



Нетрадиційна методика фітболгімнастики є чи не найпростішою у застосуванні та викликає у дитини велике емоційне задоволення. Спільна робота рухового, вестибулярного,зорового і тактильного аналізаторів, що включаються при виконанні вправ з м’ячем, підсилює якість виконання рухів. Рухові дії з гімнастичним м’ячем зміцнюють м’язи спини і черевного пресу, але головне формують навички правильної постави. Гімнастичні м’ячі ми використовуємо і в роботі з дітьми,які мають відхилення в стані здоров’я: при порушенні координації рухів, надлишковій вазі, захворюваннях органів дихання, слабкості м’язів, порушення постави тощо… Фітболгімнастику ми використовуємо у гуртковій роботі. Підвищує ефективність виконання фізичних вправ на м’ячах використання музичного супроводу.





Bсім відомо, що найкраще лікування хвороби – це її профілактика на допомогу приходить дихальна гімнастика. Дихальні вправи допомагають навчити дитину правильно дихати. З цією метою ми використовуємо методики дихальної гімнастики К.Бутейка та А.Стрельнікової. Ці гімнастики є хорошим засобом профілактики і лікування більше 150 захворювань. Адже доведено, що навіть п’ять хвилин поверхневого дихання дає суттєвий ефект,оскільки чим менше кисню надходить до організму, тим краще він засвоюється. Ігрові заняття з дихальної гімнастики ми проводимо в будь-який зручний час в режимі дня, окрім перших годин після прийому їжі. Для ослаблених і наймолодших дітей, які часто хворіють, цей час збільшується за рахунок кількості ігрових вправ.

Наша адреса

вул.Галицька 7а, м.Соснівка,
Львівська обл., 80193

Режим роботи ДНЗ

Понеділок – П'ятниця
7.30 – 18.00

Телефон & E-mail

(03249) 3-44-63
sosnivkadnz6.romashka@gmail.com