"Мій успіх - це успіх моїх вихованців" - під таким девізом працює інструктор з фізичного виховання дошкільного навчального закладу №6 "Ромашка"

Ранкова гімнастика

Однією із основних форм організації фізичного виховання дітей дошкільного віку є ранкова гімнастика, яка в нашому садку проводиться щоденно перед сніданком.

З настанням теплих весняних днів і до осені ранкова гімнастика проводиться на свіжому повітрі на майданчику, захищеному від вітру. Якщо на вулиці негода, ранкову гімнастику проводять у приміщенні.

Закінчується ранкова гімнастика бігом у середньому або повільному темпі. Тривалість його залежить від віку дітей. Біг змінюється повільною ходьбою. Під час ходьби рекомендується давати вправи на дихання. Особливу увагу під час виконання вправ саме правильному диханню.

Bправи комплексів ранкової гімнастики позитивно впливають на всі фізіологічні процеси організму (дихання, кровообіг, нервову систему тощо), сприяють формуванню правильної постави і профілактики плоскостопості. Музичний супровід вправ створює у дітей бадьорий, піднесений настрій.



Заняття з фізичного виховання

Дошкільний навчальний заклад «Ромашка” має великі можливості для зміцнення здоров’я, покращення фізичного розвитку дітей, їхньої рухової активності, тому головний напрямок роботи нашого закладу – фізкультурно-оздоровчий, бо ж немає важливішого за здоров’я наших дітей. В садочку розроблена система з фізичного виховання, яка спрямована на розв’язання оздоровчих, освітніх, виховних завдань. Для цього у нашому закладі збалансоване харчування, медичне обстеження, масаж, коригуюча гімнастика, фізкультурні заняття, спортивні свята, дозвілля, розваги, дні здоров’я, валеологічні та БЖД заняття, та інші види роботи.


Так у дошкільному закладі основним завданням є – готувати юне здорове покоління до завтрашнього дня.

Для зміцнення фізичного здоров’я дітей і формування в них упевненої постави,створення позитивних емоцій і оптимістичного світовідчуття ми використовуємо нетрадиційні методи оздоровлення, зокрема: дихальну гімнастичну К.П.Бутейко та А.П.Стрельникової, елементи хатха-йоги, релаксації, масаж і фітболгімнастику. Ці методики мають ряд переваг серед інших видів фізичної активності: вони не вимагають великих приміщень і дорогого обладнання для занять, можуть проводитись з дітьми різного віку.




Наша адреса

вул.Галицька 7а, м.Соснівка,
Львівська обл., 80193

Режим роботи ДНЗ

Понеділок – П'ятниця
7.30 – 18.00

Телефон & E-mail

(03249) 3-44-63
sosnivkadnz6.romashka@gmail.com